top of page

Route

Route tot Hoeve Schoonzicht
Per trein

Per trein zijn wij goed te bereiken. Er gaat een stoptrein van Maastricht naar Heerlen en vice versa. U moet dan uitstappen in Schin op Geul. Vanaf het station is het ongeveer 20 minuten lopen. Vanaf het station steekt U het spoor over en loopt U tot aan de doorgaande weg Valkenburg-Wijlre. Deze weg slaat U links in en vervolgens neemt U de eerste weg rechts richting de Keutenberg. Net voor de klim van de Keutenberg is er een wandelpad naar links wat uitkomt langs de rivier de Geul. Dit pad volgt U en al lopende zult U na ongeveer 1 kilometer rechts boven U Hoeve Schoonzicht aantreffen.

Per auto

Vanaf het noorden neemt U vanaf de A2 bij het knooppunt Kerensheide de afslag Aken/Heerlen naar de A76. Vervolgens volgt U de weg tot de afslag Voerendaal/Heerlen. Dit is de N281. Deze weg volgen tot afslag Heerlen-zuid/ziekenhuis. Onder aan de afslag rechtsaf en dan de 2e weg links inslaan. Dit is de Daelsweg en deze moet U blijven volgen tot in Ubachsberg. Daar gaat U bij de t-splitsing links en steekt U bij de fietsenmaker het kruispunt over. Vervolgens 2e weg rechts richting Wijlre. Deze weg volgt U en na ongeveer 6 kilometer komt U op een t-splitsing. Hier moet U linksaf slaan. De weg volgen tot in het dorp Wijlre en daar de 1e weg rechtsaf slaan richting Gulpen. Na een paar honderd meter ziet U 2 wegen naar rechts; de eerste gaat naar de voetbalvelden en visvijver en de tweede weg gaat richting Stokhem. Deze weg wordt als doodlopend aangegeven (de Kasteel Wijlreweg), maar moet U toch inslaan. In Stokhem slaat U op de t-splitsing linksaf en direct voor het kapelletje rechtsaf. Hier staat verboden in te rijden, maar moet U dus negeren. Dit is Haasstad. Op het moment dat U verzucht "we zitten verkeerd"ziet U een wit hek met opschrift "Schoonzicht" en kunt U naar boven rijden.

Vanaf Maastricht rijdt U naar de N278 richting Cadier en Keer/ Margraten en Vaals. Deze weg volgt U tot in Gulpen. In Gulpen gaat U bij de 2e stoplichten linksaf de dorpsstraat in richting Wijlre/ Schin op Geul. Na ongeveer 2 kilometer gaat U vlak voor Wijlre links de Kasteel Wijlreweg in. Deze weg wordt als doodlopend aangegeven maar moet U toch inslaan. In Stokhem slaat U op de t-splitsing linksaf en direct voor het kapelletje rechtsaf. Hier staat verboden in te rijden, maar moet U dus negeren. Dit is Haasstad. Na een paar 100 meter ziet U een wit hek met opschrift; "Schoonzicht". Bestemming bereikt!

Hoeve Schoonzicht
bottom of page