top of page

Potstal & Jaargetijden

Potstal

De ligging

Hoeve Schoonzicht ligt op een heuvel met prachtig uitzicht over het Geuldal. Aan de voorkant meandert de Geul en aan de achterkant geeft een merkwaardige kom in de Keutenberg u het gevoel in het buitenland te verkeren. Als er natuurhuisjes bestaan dan is de Potstal er zeker een van. Een natuurhuisje langs de rivier de Geul.

 
Het terras

De vakantiewoning heeft een houten terras op het zuiden met een prachtig uitzicht op de heuvels.


Woonkamer en keuken

De woonkamer en keuken zijn voorzien van een eikenhouten vloer. In de woonkamer staat een grote houtkachel. Vanuit de woonkamer kun je via dubbele terrasdeuren op het houten terras komen. Ook dit terras is net als de woonkamer zeer ruim voor 4 personen. De open keuken bevat een 4-pits hallogene kookplaat, een koelkast en een combi magnetron/oven.

De slaapkamer

Ook in de slaapkamer ligt een eikenhouten vloer. Er staat een 2-persoonsbed met 2 matrassen en verstelbare hoofdsteunen. De kamer is voorzien van een wastafel met daarboven een spiegel.

 
De vide

Vanuit de woonkamer kun je met een vaste trap naar de vide. Op de vide staat een 2-persoonsbed met 2 matrassen. Op de vloer ligt laminaat. Vanuit je bed kijk je zo de heuvels in.


De badkamer

De badkamer is voorzien van een tegelvloer. Er is een douche, toilet en wastafel aanwezig.

 

Algemene voorwaarden

Bij annuleringen 2 maanden voor de aankomstdatum worden alle kosten terug betaald. Bij annuleringen tussen de 1 en 2 maanden voor aankomstdatum wordt 50% van de kosten terug betaald. Bij annuleringen korter dan 30 dagen voor de aankomstdatum worden alleen kosten van toeristenbelasting en eventueel gemaakte kosten voor beddengoed en honden terug betaald.

Toeristenbelasting 2024 €2,- pppn vanaf 6 jaar.

De kosten voor een hond zijn € 10,- per dag per hond. Maximaal 2 honden per woning.

Jaargetijden

De ligging

De jaargetijden zijn 4 woningen gemaakt op de oude fundering van een meststierenstal. Wat ooit een oerlelijke stal was zijn nu oostenrijks ogende woningen met veel hout ook aan de buitenkant. Hoeve Schoonzicht ligt op een heuvel met prachtig uitzicht over het geuldal. Aan de voorkant meandert de Geul en aan de achterkant geeft een merkwaardige kom in de Keutenberg U het gevoel in het buitenland te verkeren. 


U ziet 2 daken; links liggen Herfst en Zomer, rechts Winter en Lente. Vanuit Zomer en Lente kun je heel ver kijken over het Geuldal. Onder stroomt de Geul en in de verte zie je de dorpen liggen.
Vanuit Herfst kijk je richting Keutenberg en met een beetje geluk kom je nog een das tegen, want de sporen zijn op 10 meter vanaf de woning te ontdekken.
Herfst en Zomer zijn qua indeling hetzelfde. Zomer is in olijfgroen en Herfst in een zachte gele kleur geschilderd.
Lente en Winter hebben beide 3 slaapkamers. Lente heeft 3 tweepersoons bedden en 1 eenpersoons bed. Winter heeft 2 tweepersoons bedden en 3 eenpersoons bedden.

 

De woonkamer

De woonkamer grenst aan een flink terras Er zitten grote ramen in en 2 wanden zijn voorzien van lambrisering, wat het geheel weer erg gezellig maakt. Naast cv bevatten de woningen een houtpelletkachel. Dit zijn milieuvriendelijke kachels.

 

De keuken

Het is een open keuken met veel luxe. Naast de koelkast is er een afwasmachine, inductiekookplaat en combimagnetron.


De slaapkamers

Vanuit de woonkamer is er een vaste trap naar boven. Een kamer met een 2-persoons bed is voorzien van een dakkapel. In Herfst en Zomer heeft de tweede kamer plaats voor 4 personen. Ook deze kamer is zo ruim dat we geen stapelbedden gebruiken. De woningen "Lente" en "Winter" hebben ieder 3 slaapkamers voor 2 personen.


De badkamer

De badkamer bevat een douche, wc en wastafel.

 
Maximaal 7 personen

Menig vakantiewoning voor 7-personen is kleiner, maar de sanitaire voorzieningen zijn niet berekend op meer mensen.
U zult ontdekken dat er een timmerman bezig is geweest die zijn vak kent met oog voor detail! Alle kasten, ook in de keuken zijn door hem gemaakt.
Dus ruimte voor zeven, maar met z'n tweetjes ook heel gezellig!

De Schapenstal

01 Schaap internet.jpg

De woning is zeer ruim en biedt plaats voor 9 personen. Op de begane grond is een ruime kamer met open keuken, badkamer, toilet en bijkeuken.
De eerste verdieping heeft 3 slaapkamers en een grote badkamer. Op de zolderkamer is ook nog de mogelijkheid om met 2 personen te slapen.

 

De badkamer beneden heeft een toilet, wastafel en inloopdouche.

Potstal
Winter
Zomer
02 Schaap internet.jpg
De Schapenstal
bottom of page