top of page

Activiteiten rondom Hoeve Schoonzicht



Zuid-Limburg, de plek om bourgondisch te genieten. Ben je van plan binnenkort een vakantie te boeken naar Zuid-Limburg? Wil je genieten van de rust, ruimte en de natuur? Dan ben je bij Hoeve Schoonzicht aan het perfecte adres. In het Heuvelland zijn genoeg leuke activiteiten te doen voor verschillende leeftijdscategorieën.


Het Heuvelland is een prachtig en uniek landschap. Vele bezoekers van Hoeve Schoonzicht komen hier om te wandelen. Zo hebben we in ieder appartement wandelroutes liggen van verschillende afstanden om de mooiste stukjes van het Heuvelland te kunnen zien en beleven.



Kom je om te mountainbiken of te wielrennen? Dan is het Heuvelland natuurlijk ook de ultieme plek om een aantal prachtige routes te fietsen. In Gulpen verhuren ze overigens fietsen (ook elektrische!).


Tussen Gulpen en Mechelen ligt een prachtig gelegen golfbaan, voor de golfliefhebbers.


Ook Snowworld in Landgraaf en het Gaiapark in Kerkrade zijn leuke activiteiten om met het gezin te doen. Vooral op doordeweekse dagen is het hier niet druk.


In ieder dorpje rondom Hoeve Schoonzicht vind je heerlijke bourgondische eettentjes. Zo zijn wij zelf regelmatig te vinden in Herberg de Zwarte Ruijter in Gulpen. Dit is een bruijn café, waar je Limburgse delicatessen kunt eten zoals bloedworst en mosterdsoep. Daarnaast kun je in de Gulpener Bierbrouwerij verschillende bieren proeven die daar gebrouwen worden en heb je zelfs de kans om een workshop te volgen om je eigen bier te gaan brouwen.


Ook zijn we groot fan van Lodge 7 in Vaals. Dit is een restaurant gelegen boven op een Heuvel. Je kijkt vanuit het restaurant uit over het Heuvelland en ziet in de verte het Drielandenpunt liggen. Zij hebben een lunch en diner kaart. Wat je zeker hier gegeten moet hebben is de overheerlijke vlaai die ze hier verkopen.


Over vlaai gesproken. In Reijmerstok kun je een cursus vlaaien bakken volgen. Zo hoef je niet altijd terug te komen naar Limburg voor die heerlijke vlaai, maar kun je ze gewoon zelf gaan maken.


Leuke steden bij Hoeve Schoonzicht zijn Maastricht, Luik en Aken. Zelf gaan we regelmatig naar Maastricht voor de gezellige terrasjes en de vele exclusieve winkeltjes. Ook heb je hier het Bonnefanten museum voor beeldende kunst.


Valkenburg ligt ook op loopafstand van Hoeve Schoonzicht. Hier zijn vele toeristische attracties te vinden als de mergelgrotten en de rodelbaan. Daarnaast heeft Valkenburg een straat met alleen maar gezellige cafés en restaurants.


In ons dorpje Wijlre ligt de Brandbierbrouwerij. Zij bieden leuke rondleidingen aan door de bierbrouwerij. Zo krijg je te zien hoe het bier gebrouwen wordt en mag je ook verschillende biertjes proeven.


Zo zie je maar, genoeg te doen daar in het Zuiden! Wie komt er binnenkort langs?


326 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page